maandag 8 maart 2010

Een nieuwe uitzending van This Week In Space

(Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op de In het diepe blog op Vkblog op 8 maart 2010)


Voor de ruimtevaartliefhebber is er al een tijdje een programma met ruimtevaartnieuws op Youtube. "This Week In Space" heet het wekelijkse programma en het wordt gepresenteerd door Miles O'Brien. Deze presentator deed (of doet) de verslaggeving op de nieuwszender CNN over ruimtevaart. Als ruimtevaartgeïnteresseerde zie ik tot mijn genoegen dat O'Brien elke week de laatste topics in zijn programma behandelt.

Deze week een interview met tweede man op de Maan, Buzz Aldrin, die zegt dat Amerika in 2019 al mensen naar Mars kan sturen met zijn plannen. Buzz Aldrin (80) treedt ook op in het Amerikaanse tv programma "Dancing with the stars". Grappig te zien hoe Buzz' vrouw een cameo maakt in het programma, omdat ze niet doorheeft dat haar man met de webcam en via Skype "on the air" is.

Verder: de uitrol van de shuttle Discovery naar het lanceerplatform, het klaarmaken van de nieuwe commerciële Falcon-9 raket, de lancering van de nieuwe GOES weersatelliet en de rendez-vous van de Europese Mars Express met de Mars-maan Phobos. Ook een speciale rapportage over het verwachte banenverlies in Florida als de shuttle en het Constellation-programma stopt.
Hoe dan ook, veel kijkplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten